Bolívia

Octubre 2020

IPI ha estat acreditada per l’Autoritat Central de Bolívia com a organisme acreditat en adopció internacional

IPI acaba de ser acreditada (26 d’octubre de 2020) per l’Autoritat Central de Bolívia i per la Dirección General de Derechos de la Infancia y de la Adolescencia del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social del govern d’Espanya. És una opció que pot ser molt interessant per a l’adopció d’infants de més de dos anys i/o grups de germans.

Actualment, hi ha molt pocs organismes acreditats a Bolívía, ja que el país només ha signat acords amb Espanya i Itàlia.

És un estat plurinacional d’11 milions d’habitants, amb una extensió que dobla la d’Espanya. Compta amb grans contrastos a nivell ètnic, cultural i lingüístic, així com amb una extraordinària biodiversitat. El llac Titicaca, la llacuna Colorada, el salar de Uyuni o el parc nacional Sajama, són algunes mostres de la seva riquesa i bellesa natural.

Bolívia ha assolit molts avenços socials en els últims quinze anys i ha reduit molt significativament les desigualtats. Tanmateix, encara hi ha sectors desfavorits que necessiten ajut i assistència, entre ells la infància.

L’any 2000, Bolívia va ratificar el Conveni de la Haia de 1993 de protecció de l’infant i cooperació en matèria d’adopció internacional. Després d’uns anys de suspensió de l’acceptació de nous expedients, el país ha tornat a reobrir les adopcions internacionals, de moment només amb Espanya i Itàlia.

Translate »