Bolívia

Octubre 2021

Després de ser acreditada l’octubre de 2020, un any després ja hem rebut la primera assignació de Bolivia: dos germans de 2 i 5 anys. L’expedient, el primer d’IPI a Bolívia, va ser presentat a l’Autoritat Central boliviana el març de 2021.

IPI va ser acreditada el 26 d’octubre de 2020 per l’Autoritat Central de Bolívia. Aquesta acreditació també ha estat validada per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció de la Generalitat de Catalunya i per la Dirección General de Derechos de la Infancia y de la Adolescencia del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social del govern d’Espanya. L’octubre de 2021 ja hem rebut la primera assignació per al primer expedient presentat al país: dos germans de 2 i 5 anys.

Bolívia és una opció que pot ser molt interessant per a l’adopció d’infants de més de dos anys i/o grups de germans. També ho pot ser per a infants amb algun problema de salut tractable i/o recuperable, que requereixi una intervenció quirúrgica o un tractament mèdic.

Actualment, hi ha molt pocs organismes acreditats a Bolívía, ja que el país només ha signat acords amb Espanya, Itàlia i França.

És un estat plurinacional d’11 milions d’habitants, amb una extensió que dobla la d’Espanya. Compta amb grans contrastos a nivell ètnic, cultural i lingüístic, així com amb una extraordinària biodiversitat. El llac Titicaca, la llacuna Colorada, el salar de Uyuni o el parc nacional Sajama, són algunes mostres de la seva riquesa i bellesa natural.

Bolívia ha assolit molts avenços socials en els últims quinze anys i ha reduit molt significativament les desigualtats. Tanmateix, encara hi ha sectors desfavorits que necessiten ajut i assistència, entre ells la infància.

L’any 2000, Bolívia va ratificar el Conveni de la Haia de 1993 de protecció de l’infant i cooperació en matèria d’adopció internacional. Després d’uns anys de suspensió de l’acceptació de nous expedients, el país ha tornat a reobrir les adopcions internacionals, de moment només amb Espanya i Itàlia.

Translate »