TANGRAM

Com a servei especialitzat en la mediació i atenció en l’àmbit de l’adopció internacional, fa anys que detectem una necessitat creixent i imperativa en l’acompanyament a les persones adoptades un cop ja han arribat al nostre país. Catalunya compta amb una població adoptada internacionalment de les més importants d’Europa i Occident, però malauradament encara no ha desplegat prous recursos per comprendre i tractar el malestar i inquietuds que es poden desprendre d’aquesta forma filiativa.

El projecte pioner TANGRAM significa un espai inèdit en l’enfocament  i resposta a les necessitats, tant latents com expressades, dels nois i noies adoptats internacionalment que, ja a dia d’avui i no en un futur llunyà, conviuen i conformen el teixit de la ciutadania catalana. Per aquest motiu hem creat el TANGRAM, un grup per a nois i noies adoptats internacionalment d’entre 8 i 12 anys, que es reuneix en unes quantes sessions extra-escolars per divertir-se i compartir.

De fet, el “TANGRAM” és un joc xinès molt antic que consisteix en formar siluetes amb unes peces concretes. Per construir cada silueta cal fer servir totes les peces que, independentment de la seva mida o forma, fan la seva funció. Descobrirem que tots estem fets de les mateixes peces, cadascuna del seu color, mida i contorn, però totes imprescindibles. Peces que surten a la llum a través de jocs de rol i activitats dirigides a expressar i reflexionar en un grup on, a part de les peces habituals, n’hi ha una en comú una de més específica: la peça de ser adoptat internacionalment.

Bústia de suggeriments

Translate »