Costa d’Ivori

2019

El país ha aixecat la suspensió de les adopcions internacionals en les sol·licituds d’infants tant de la via ordinària com de necessitats especials.

IPI va ser la primera i és l’única ECAI de l’Estat espanyol acreditada a Costa d’Ivori (març de 2002), tot i que no vam començar la nostra col·laboració efectiva amb el país fins a l’octubre de 2008, com conseqüència de la guerra civil que va patir el país entre el 19 de setembre de 2002 i l’any 2007, moment en el que es van unir els dos bàndols en els que s’havia dividit el país. Durant els anys següents es van reproduir alguns episodis més puntuals de confrontació bèl·lica, però des del 2010 el país sembla haver entrat en una situació de pau definitiva, retornant a poc a poc a l’estabilitat política que tant necessita.

Costa d’Ivori compta amb 18 milions d’habitants. Hi conviuen persones de diferents ètnies, religions i procedències. Coneguda com la Suïssa d’Àfrica per la seva verdor i riquesa, el país actualment mira amb optimisme i esperança el futur, després d’una guerra civil que ningú desitja que es reprodueixi. De fet, fins l’any 2002 era un dels pocs països d’Àfrica en els que mai hi va haver conflictes bèl·lics destacables des de la seva independència, dada històrica molt positiva que avala que la pau definitiva, tant social com militar, és possible i podrà ser indefinida.

Malgrat la seva innegable riquesa en recursos naturals –molts d’ells espoliats pels europeus- i de posseir una de les economies més pròsperes de l’Àfrica negra, encara hi ha molts sectors desfavorits que necessiten ajut i assistència, entre ells la infància.

L’ 1 d’octubre de 2015 Costa d’Ivori va ratificar el Conveni de la Haia de 1993 de protecció de l’infant i cooperació en matèria d’adopció internacional.

L’ 11 de maig de 2016 l’administració ivoriana va decretar una suspensió de l’enregistrament de noves sol·licituds d’adopció, a fi efecte d’implementar la seva nova normativa i estructura per adaptar-se al Conveni de la Haia de 1993.

Al gener de 2019, el país ha aixecat la suspensió de les adopcions internacionals en les sol·licituds d’infants amb necessitats especials. Dos mesos més tard, també ha aixecat la suspensió per a infants de via ordinària.

Translate »