Senegal

AVÍS

El 7 de març de 2023 s’ha publicat al BOE la reobertura de les adopcions internacionals a Senegal. Per tant, ja podem presentar oferiments d’adopció per a aquest país

IPI va ser la primera ECAI de l’Estat espanyol acreditada a Senegal, sent efectiva l’any 2007. L’any 2011 es van suspendre les adopcions internacionals a Senegal, fins que s’han reobert el 7 de març de 2023.

Senegal compta amb 17 milions d’habitants, amb una població molt jove que destaca pel seu ingeni i dinamisme.

Les relacions entre Senegal i Espanya, en tots els àmbits, són notables, especialment pel gran nombre de senegalesos que han arribat a casa nostra i que han sabut integrar-se en la nostra societat sense perdre els seus orígens. També és un país que s’està descobrint pel turisme de masses, atesa la seva bellesa, l’espectacularitat de les seves platges i l’abundància de pesca dels seus rius.

Conegut com el país de la teranga –que significa hospitalitat en llengua wolof-, Senegal té grans contrastos, i una rica i diversa cultura. La llengua oficial és el francès i la religió majoritària la musulmana, de signe moderat, amb influències animistes.

Senegal compta amb pocs precedents en adopció internacional. Tanmateix, amb la ratificació del Conveni de la Haia de 1993 de Protecció de l’Infant i de Cooperació en Matèria d’Adopció Internacional i la creació de l’ACCAI (Autoritat Central Competent en matèria d’Adopció Internacional) el país sembla decidit a impulsar l’adopció internacional com a mesura de protecció a la infància desemparada.

Des d’IPI farem tot el possible per a que aquesta col·laboració amb el país redundi en benefici dels infants senegalesos que no tenen opció a créixer en una família local.

Translate »